Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Door middel van deze mededeling willen wij als FASv uw aandacht vragen voor onderstaand.
Vanaf 25 mei 2018 moet iedere vereniging – groot én klein – voldoen aan strenge privacyregels, voortkomend uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat vergt aanpassingen aan ICT, interne procedures en contracten. Bestuur en vrijwilligers dienen te worden geïnstrueerd. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat controleren en kan hoge boetes opleggen.

Om verenigingen te helpen bij de aanpassingen, heeft de Stichting AVG voor verenigingen een 15-stappenplan ontwikkeld. Wie er tijdig mee begint, is op tijd klaar. Dit AVG-programma is opgebouwd als een stappenplan. Het grote voordeel van een stappenplan is dat je stapsgewijs door de materie wordt geleid. Je houdt overzicht en je vergeet niets. Je wordt stap voor stap meegenomen door het programma en AVG Vereniging helpen je zo op weg naar bewustwording om zo aan de strenge AVG-wetgeving te kunnen voldoen.

Om de kosten voor u als vereniging zo laag  mogelijk te houden heeft FASv een exclusief collectief contract gesloten waardoor u een korting ontvangt van 50% op de kosten € 250,– excl. btw, voor het gebruik van het programma. Indien u gebruik wenst te maken van voornoemde dient u een mail aan penningmeester@fasv.nl te sturen met het verzoek om de inloggegevens te ontvangen.

 

FASv

Voor opmerkingen en vragen kunt u terecht bij ons contactformulier