“Wie is Wie?” Samen zicht op het netwerk van de oudere

KNVG en NVOG maken deel uit van het consortium BeterOud. Binnen BeterOud werken ouderenorganisaties en professionals samen op het gebied van wonen, welzijn en zorg voor ouderen. Recent waren wij samen met ouderen en professionals uit de zorg- en welzijnshoek betrokken bij het ontwikkelen van de “Wie is Wie” tool voor ouderen. Een middel waarmee een beknopt overzicht van het netwerk van de oudere kan worden gemaakt. Handig voor de oudere zelf, maar ook voor de familie, de mantelzorgers en andere hulpverleners.

“Wie is Wie” tool

Het binnen BeterOud ontwikkelde hulpmiddel kan via de eigen pc of tablet worden ingevuld en daarna geprint (of opgeslagen). Het invullen is eenmalig, de gegevens worden niet opgeslagen vanwege de privacywetgeving. Het is natuurlijk ook mogelijk om een lege “Wie is Wie” te printen en deze met de pen in te vullen.

In slechts 5 eenvoudige stappen kan de eigen “Wie is Wie” worden gemaakt. De oudere kan de “Wie is Wie” alleen invullen of dit samen met bijvoorbeeld een partner, kind(eren) of hulpverleners doen. U vindt de “Wie is Wie” tool op de website van BeterOud. U heeft dan de mogelijkheid om de tool direct in te vullen of een lege versie te printen.

Verzoek aan de lidorganisaties

Wij denken dat de “Wie is Wie” tool voor tal van ouderen (en hun netwerk) een handig hulpmiddel kan zijn.  Wilt u uw leden via uw communicatiekanalen op de hoogte brengen van het bestaan van de “Wie is Wie” tool?

Bron:
Nieuwsbrief 37 NVOG
14 september 2018

FASv

Voor opmerkingen en vragen kunt u terecht bij ons contactformulier